top of page
Mathilde_Grafstrøm_profilbillede.jpg

All women have a deep and marvelous beauty that need not be compared to others, but only celebrated. "Female Beauty" is based on the fact that all women are beautiful if they allow themselves to be. We must fight the negative self-image that most women suffer from and makes them unhappy. "Female Beauty" is a love project about the body, created to inspire all women in the world to accept the body and life as it is. The art project is a response to today's New Puritan trend that blurs society today, which is not only harmful to a whole generation of young women, but also contradicts the idea of ​​freedom and the right to be as one is.

- Mathilde Grafström

FemaleBeautyUkraine.120x80cm.Fotografi.a
Female-Beauty-Japan-Kvinde-på-blågrøn-
FemaleBeautyUkraine.-Kvinden-flyver.-120
Female-Beauty-Sverige-Kvinde-i-skærgård
FemaleBeautyUkraine-Kvinde-underliv.-120
Female-Beauty-Japan-Kvinde-i-bambusskov-
Female-Beauty-Japan-Kvinde-på-blågrøn-
FemaleBeauty-Danamrk.-Kvinde-på-tang.-1
FemaleBeautyDanmark._Gravid_kvinde_på_
FemaleBeautyUkraine.-Kvinden-hviler.-120

Om kunstneren

Fotokunstneren Mathilde Grafström er 39 år, uddannet som boligfotograf, men har de sidste 6 år valgt at bruge sin ekspertise til at fotografere nøgne kvinder, for at vise deres kamp mod selvfordømmelse og negativ tænkning. Hendes fotografier været vist i samtlige store medier i Danmark og de største aviser i England og en række andre lande i Europa har diskuteret hendes kunstprojekt, som nu er blevet set at mere en 56 millioner mennesker i over 30 andre lande.

Kunstneren siger: “”Female Beauty Projektet” er en række fotografier af helt almindelige kvinder i forskellige aldre og former, vist nøgne i naturen, som jeg har taget billeder af for at vise, at alle kvinder har uendelig skønhed, hvis vi bare tør finde den frem og dele den med andre. Til min store overraskelse har den vakt anstød. Nøgenheden provokerer og støder og mange bryder sig ikke om den. Det viser mig, at det er noget helt galt i Danmark! Hvis vi ikke elsker vore egne kroppe, og ikke tør dele vores skønhed med andre, hvor er vi så henne? Husk at den nøgne krop jo i sig selv er uskyldig, det er alene vores tanker, der er snavsede!”

Den Kongelige Danske Ambassade i Tokyo betalte i 2017 Mathildes Grafströms flybillet til Japan, så hun kunne bringe “Female Beauty” til landet og fotografere japanske kvinder. Sammen med flybilletten modtog hun et anbefalingsbrev fra Den Kongelige Danske Ambassade, som anerkender hendes succes i Danmark og udlandet sammen med vigtigheden af projektet.


Hun har afholdt et utal af udstillinger, herunder to større offentlige udstillinger på Nytorv. Den første Nytorv kunstudstilling “Nude in The Public Space” på Nytorv i 2016 blev åbnet af Kulturminister Bertel Haarder, som bl.a. sagde: “...jeg synes hun har et godt budskab med sin udstilling. Der er så mange mennesker der ikke kan lide sin egen krop. Hendes budskab er: Vær hjemme i din egen krop, vær glad for den. Se hvor vidunderlig menneskekroppen er.”

Skulle du have lyst til at være model i projektet, vil Mathilde meget gerne høre fra dig.

Sms eller ring til 53631981 eller skriv til matgrafstrom@gmail.com

bottom of page