Mine værker handler om at se sine dæmoner i øjnene og at være taknemmelig for det, der har været med til at skabe én som menneske, på godt og ondt. Jeg er eksistentiel kunstner og via min lyrik, som jeg forener dem med mine malerier, skaber jeg historier som skildrer den indre eksistentielle samtale. Små og store almenmenneskelige historie om liv, død, glæde, kærlighed, fortrydelse og sorg.

–Lisbeth Lunda

Broken_Lisbeth_“Learn_how_to_fly_or_lay_
RESURRECTION_100dpi.jpg
DENAIL_100dpi.jpg

BROKEN (2019)

Learn how to fly or lay down and die” she thought – and butterflies came from within and pulled her above. She was no longer alone

DENIAL (2019)

“Now that your frowning is gone.

Now that you left us to mourn.

I finally get to see your loving face”

RESURRECTION (2019)

I’m trying to remember who I used to be,

before they told me who I ought to be.

Lisbeh Lunda

ANGER (2019)

”Feed me” he whispered –

”and I’ll give you your heart’s desire”

“Leave me” she thought – “and you have”

INVISIBEL_100dpi.jpg

INVISIBLE  (2019)

“Why won’t you see me” I whispered.

They didn’t answer. They did not hear me either.

lsbt_INVISIBLE2.jpg

ARTPRINTS

lisbeth Lundas malerier kan også købes som Artprint, signeret og nummereret (serier af fem), i passpartout og museumsglas. 

50x70 cm. 3.500 kr.

100x120 cm. 12.000 kr. 

Lisbeth Lundas malerier kan også købes som Artprint, signeret og nummereret med syrefri passpartout og bagpap.

30x40 cm Kr. 1.100.-

50x70 cm. Kr. 2.500.-

100x140 cm. kr. 6.500.- (uden indramning og passpartout) 

NB! Denne størrelse kan ”skiftes ud” med en størrelse ”on demand”. Dvs. at det er muligt at udvælge et nummer som så vil blive makuleret og erstattet af den ønskede størrelse ( pris skal indhentes).

Lisbeth-Lunda-with-her-paintings-Denial-

Interview with Lisbeth Lunda

By Wall Street Journal

At flyve, at falde og finde sig selv


At flyve har i såvel højlitterære digte som i popsange altid været forbundet med drømme, håb og frihed. En vægtløs tilstand af lykke. Også herhjemme. Tænk bare på Christian Winthers ”Flyv fugl! Flyv over Furesøens vove”. I Danmark, og det er måske typisk for os, har vi imidlertid også den knap så frihedsøgende ”Flyv ikke højere end vingerne bær´/hold dig ved jorden præcis hvor du er”.
Ligesom for at understrege janteloven: at man skal fandme ikke tro, man er noget.

Det er nærliggende at komme ind på alt dette, når man ser på Lisbeth Lundas malerier. Ikke kun, fordi de er befolket af svævende kvindelige væsener, men også med tanke på Lisbeths livshistorie – som hun selv eksplicit kommer ind på i kataloger og på sin hjemmeside. En livshistorie fra det nordligste Jylland tilbragt i et lukket og  religiøst samfund, hvor skyld og synd spillede en altdominerende rolle, og hvor afvigelser ikke blev tålt. Ikke de bedste opvækstbetingelser for en følsom og rebelsk sjæl. Efter en mangeårig karriere i reklamebranchen begyndte fortiden atter at trænge sig på, og i 2017 besluttede Lisbeth Lunda at sige arbejdet op og springe ud som kunstner. Hun har altid tegnet og malet, og der var noget, der skulle ud af systemet. Noget, der skulle bearbejdes.

Resultatet ser vi her. Malerier med fællestitlen ”Conversations”. Samtaler med hende selv – og med os beskuere. Samtalerne kommer til udtryk som et maleri med et tilhørende lille tekststykke. Kvindeskikkelsen ses i tre udgaver svarende til de tre livsstadier: ungdom, voksenlivet, alderdommen eller fortiden, nutiden og fremtiden. Den første med struttende bryster og flyveører. Den sidste med alderdommens slukne og hængende hudfolder.
Den nøgne overkrop er forbundet med en underkrop i form af en kjole, som kan ligne de abstrakte mønstre i guld, vi bl.a. finder hos en Gustaf Klimt.

Kombinationen af billede og tekst giver hvert maleri sin egen følelsesmæssige stemning. I nogle hersker optimismen og håbet, i andre ensomheden og fortvivlelsen og i andre igen ungdommeligt overmod, stille resignation eller vred trods. Dyr og planter spiller en vigtig rolle i markeringen af billedets grundstemning, ligesom farven angiver, om vi er i dur eller mol.

Rent malerisk har Lisbeth Lunda fundet en balance mellem stram grafisk opbygning og drømmende lyriske passager, men det er billedernes følelsesmæssige udtrykskraft, man først lægger mærke til. Byggende på private erfaringer bliver malerierne almenmenneskelige i deres budskab. De har noget på hjertet, og vi bliver ramt. Ramt, fordi vi genkender disse følelser og disse stemninger fra os selv. Det er bevægende kunst.

 

 

Om Lundas inspirationskilderne 

Lisbeth Lunda finder sin inspiration i det på en og samme tid hårde og fantastiske liv. De kunstneriske inspirationskilder er Salvatore Dali, Michael Kvium, Gustav Klimt og Katrine Ærtebjerg, som hun kombinerer på smukkeste (og sin helt egen) vis. 

Lisbeth Lunda elsker sproget, som hun finder stor inspiration i. Ikke mindst de fortællinger der ligger i sproget, og i de enkelte ord. Skønheden der kan ligge i en enkelt sætning, eller i et enkelt ord. Den danske salmebog, den danske højskolesangbog samt Kashmir, MEW, David Bowie, Eric Clapton, Radiohead og Benny Andersen er følgelig også store inspirationskilder.

 

Teksten/lyrikken  

Der følger derfor altid en kort lyrisk tekst med til hvert af Lundas billeder – en tekst der på en og samme gang sætter billedet i kontekst, men samtidig skaber et helt nyt tankeunivers.

 

Om Lisbeth Lunda fagligt 

Lisbeth Lunda, der er uddannet grafisk designer, illustrator og Art Director fra DRB Skolen, har gennem 30 år ”tjent reklamebranchen”, som hun selv formulerer det. Men nu er AD-marker, filtpen og Photoshop byttet ud med pensel, akrylmaling og lærred, og den analyse og storytelling, som hun tidligere brugte som værktøj i commercial communication, bliver nu til stærke fortællinger om frygt, glæde, kærlighed, håb og brudte illusioner.  I 2019 drog Lunda til London og havde hendes første soloudstilling i Old Brompton Gallery, gå selv på tour i udstilling her: https://my.matterport.com/show/?m=x1k9QZsxsc1&fbclid=IwAR377ZJ6ujV8f2E7QVk5AcT7EYcSdLIbAuYyHjHswet_dAtyWTdE5RJDJMs

Gallery Sapere Aude.

Ved Glyptoteket 6. 1575 Copenhagen V. Denmark.

Phone: +0045 23 67 02 06. Email: info@gallerysapereaude.com

  • Facebook Clean