top of page

EXHIBITION

ART AND HOMO SAPIENS -

AN INTROSPECITIVE JOURNEY

FRIDAY OCTOBER 5. FROM 16.00 - 20.00

Friday 5 October 2018, 16.00 - 20.00, Gallery Sapere Aude opens our first exhibition: "Art and Homo Sapiens - an introspective journey".

75 artworks made by 12 artists from around the world will be displayed. There will be works by June Jin Engelhardt, Abel Massot, Alfredo Mendoza, Lauge Voigt, Lisbeth Lunda, Yuliya Solodka, Igor Taritas, Lene Winther, Alice Snerle Lassen, Julie Vivre Masque, and Martin Duvander.  

What is good art

Gallery Sapere Aude has five - objective as well as subjective - criteria for what we think is good art:

 

  • Good art has an inherent beauty in itself and / or is visually beautiful

  • Good art causes strong emotions

  • Good art is technically good

  • Good art is unique and/or original

  • Good art leads to reflection; reflection that changes the viewer (and maybe even the world)

 

Although we have listed five criteria for what we think is good art, all of the criteria do not necessarily have to be met. If only one of the five criteria is fulfilled it may be good art, but the more criteria which are fulfilled the better. But show up at our exhibition Friday October 5 at Gallery Sapere Aude (Carl Johans Gade 1, fifth floor) and judge if You think it's good art we show!

OUR FIVE PRINCIPLES

  1. In art everything is allowed.

  2. Art has to be set free and be presented to all people

  3. Art cannot be priced uniformly

  4. One does not have to be able to recognize the artist in the artists various artworks

  5. Art should always have a verbal interpretation framework

PS: We only exhibit art we like

About the exhibition (in Danish) 

 

Fredag den 5. oktober 2018 fra kl. 16.00 til 20.00 slår Gallery Sapere Aude dørene op for galleriets åbningsudstilling: "Art and human beings - an introspective journey". Der udstilles i alt 70 kunstværker af 12 kunstnere fra hele verden. Der vil være: Abel Massot, Alfredo Mendoza, June Jin Engelhardt, Lauge Voigt, Lisbeth Lunda, Alice Snerle Lassen, Yuliya Solodka, Lene Winther, Igor Taritaš, Julie Vivre Masque, og Martin Duvander. 

 

Åbningsudstillingens tema

Åbningsudstillingens tema er ’den introspektive rejse’ – dvs. evnen til at se indad, og dermed rejsen ift. at få større selvindsigt, og forsøge at finde en del af svaret på det ubesvarlige spørgsmål ”hvem er jeg?

Identitet. Refleksion. Erkendelse. Selverkendelse, er følgelig de fire tematikker, der går igennem og reflekteres i alle de udstillede kunstneres værker.

 

Vi mennesker har aldrig tidligere været så usikre på os selv, på vores egen identitet, og på hvem vi er (eller gerne vil være) som mennesker. Vi er ikke længere sikret identiteten igennem overleverede traditioner og skikke, men er konstant tvunget til at definere os selv, og skabe vores identitet ift. de utallige valgmuligheder vi har i vores velmenende vestlige velfærdssamfund samt myriaden af valgmuligheder, leveret af ”the world wide web”.

Dette skaber en angst for ikke at kunne leve op til kravene om performance og selvrealisering, for er vi ikke vores egen lykkesmed? Skaber vi måske ikke selv vores succes? Og skyldes fattigdom, ikke kun dumhed og dovenskab? Præmissen er jo, at alle der har evnerne, kan opnå hvad som helst. Og i dette vores narcissistiske, selvcentrerede og selvfikserede samfund, inkluderer det jo stort set os alle. Så når vi nu alle, i udgangspunktet, er vindere, ender vi oftere og oftere, i dette vakuum af eksistentialistisk morads, hvor spejling i verdenen omkring fylder mere, end blikket indad og evnen til at lytte til sin egen indre stemme.

Dette sender os uundgåelig direkte ind i den rene uforfalskede eksistentialistiske livsangst. Vi realiserer os igennem vores ekstroverte valg, og i en verden fyldt med talløse stemmer og meninger, er vi pludselig helt alene om disse valg. Så der er et stort behov for at stoppe op, se indad, og finde ud af hvem vi i virkeligheden er. Sende os selv på en introspektiv rejse. Vi bliver nødt til at se ind i os selv - og stille spørgsmålet:

 

'Hvem er jeg?'

 

Det er netop denne introspektive rejse de 12 kunstnere har taget, og igennem rejsen stiller de utallige spørgsmål – både til sig selv og til beskueren:

'Hvorfor er jeg blevet som er blevet?' 'Hvad er et menneske?' 'Hvem er jeg ift. mine medmennesker?' 'Hvem er jeg?' 

God eksistentialistisk refleksionsrejse. 

 

Hvad er god kunst?

Men også kunsten har behov for at se indad; 'For hvad er egentlig kunst, og ikke mindst hvad er god kunst? Der er absurd store prisforskelle på kunst, men der er næsten endnu større store meningsforskelle ift. hvad der betragtes som god kunst. Nogle mener at det det er de personlige subjektive holdninger der er afgørende for hvad der er god kunst, mens andre mener at man objektivt kan skelne mellem hvad der er god og dårlig kunst. Faktum lader til at være, at der ikke er noget faktum. 

 

Måske forholder det sig også med kunst, at både verden og det enkelte menneske vil bedrage og bedrages? Hvor meget længere er vi nået siden Pave Paulus angiveligt under en velsignelse af en større folkemængde skulle have sagt: 'Mundus vult decipi, ergo decipiatur'.

For Gallery Sapere Aude er god kunst, kunst der:

 

  • Har en iboende skønhed i sig, og/eller er visuelt flot

  • Vækker stærke følelser

  • Er teknisk god

  • Er unik og/eller original

  • Fører til refleksion

 

Så kom selv og døm om, du synes det er god kunst vi udstiller! Husk på at kunst skal ses i virkeligheden!

 

Gallery Sapere Aude’s 'kunstneriske' principper

Gallery Sapere Audes har fem ’kunstneriske’ principper:  

  1. Alt er tilladt.

  2. Kunst skal ud af de hvidkalkede hellige haller og ud til 'folket’.

  3. Kunst kan ikke prissættes uniformt.

  4. Kunst bør altid have en verbal fortolkningsramme.

  5. Man behøver ikke kunne genkende kunstneren i de forskellige kunstværker.

 

Gallery Sapere Aude

Carl Johans Gade 1, femte sal til højre. 2100, Kbh Ø.

bottom of page